Netthandelen øker

Netthandelen økte med 17% i 2018, og i Norge solgte nettbutikker varer for over flere milliarder kroner. I dag finnes det enklere betalingsløsninger, og nettbutikker er bedre til å lage brukervennlige shopping muligheter for kunder. Kjøpelysten er garantert der, og det er ikke tvil i at det er bedre og enklere å handle forbruksvarer direkte fra godstolen hjemme. En ny trend er også abonnementer, og tydeligvis tar matvarer en stor del av andelen av hva nordmenn ønsker å abonnere på. Men en stor andel går til klær, bøker og film.

image

Klesbransjen og nettbutikker

Det har også vært en stor økning i detaljhandel på nett, og spesielt er klær, bøker og film en sto andel av de nordmenn handler på nett. Faktisk er tallet 58% som handler klær på nettet, heller enn på fysiske butikker. Og det er ikke kun moteklær og klær til privatkunder, men netthandelen er også i full gang til virksomheter og bedrifter. Blant annet har vi bransjer til helse- og sosialsektoren som selger helseklær, eller vi har profileringsklær som selger klær, sko og tilbehør til bedrifter som ønsker sin logo på plaggene. Netthandelen har i hvert fall blitt et område hvor man som en privatperson eller bedrift kan enkelt finne produkter som man har behov for, og som nå enkelt kan sendes direkte til døren.

Fysiske butikker lukker

Netthandelen i Norge har ingen planer om å stoppe, men faktisk å øke eksplosivt de kommende år. Denne trenden har selvfølgelig en negativ effekt på fysiske butikker, som har økt konkurranse og det er enklere å få en større kundegrunnlag på nettet enn i fysiske butikker. Nettbutikkene har derfor en fordel hvor markedsføringen er allerede på nettet, og kundene er mer tilgjengelige. I tillegg er det dyrere å ha en fysisk butikk, da det koster å leie lokale for butikken. Derfor kan man også se mange pop-up butikker nå, med et konsept og showroom – og så forsvinner de igjen. Nettbutikker er derfor enklere å etablere, og det finnes nå virkelig mange løsninger for å få en e-handel side kjørende.

Fremtiden for netthandelen

Med andre ord er markedet for handel og shopping i endring, og det kommer nye innovative idéer hele tiden og nye løsninger på kundetilfredsstillhet. Det blir spennende å se hvilke nye løsninger det kommer på markedet, og hvordan kunden – eller de innovative løsninger – kan endre vår fremtid innen handel og shopping. Og vi skal heller ikke glemme at forbrukerne selv har startet å selge sine egne ting – gjenbruk.